Accident cumplit, un autocar s-a răsturnat în prăpastie: 20 de morţi şi 15 răniţi grav VIDEO

Accident cumplit, un autocar s-a răsturnat în prăpastie: 20 de morţi şi 15 răniţi grav VIDEO

Echipele de salvare au acţionat peste nouă ore pentru a descarcera răniţii şi a-i transporta la diverse spitale din regiune.

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-un accident de autocar sâmbătă în sud-vestul Columbiei, a anunţat poliţia locală, scrie AFP.

Printre răniţi se numără o fetiţă de trei ani şi un băieţel de opt ani. Accidentul s-a petrecut pe autostrada pan-americană şi, „din păcate, avem un bilanţ de 20 de morţi”, a declarat presei căpitanul de poliţie responsabil cu traficul în departamentul Narino.

Autocarul care circula între portul Tumaco şi oraşul Cali s-a răsturnat pe drum sâmbătă dimineaţă din cauza unei „defecţiuni mecanice”, a adăugat această sursă.

Potrivit colonelului Oscar Lamprea, responsabil cu traficul şi transport în cadrul poliţiei naţionale, „ipoteza este o avarie a sistemului de frânare”‘.

Concluziile preliminare indică faptul că şoferul a pierdut controlul autocarului la ieşirea dintr-o curbă în condiţii de vizibilitate redusă din cauza ceţii.

Evenimente rutiere, soldate cu multiple decese şi persoane rănite, care au avut loc, la nivel mondial, pe parcursul anilor 2021 şi 2022:

2022

18 septembrie – Douăzeci şi şapte de persoane au murit într-un accident de autobuz produs în sud-vestul Chinei, pe o autostradă din provincia muntoasă Guizhou.

20 august – Şaisprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite într-un accident produs între un autocar şi o ambulanţă pe o autostradă din sud-estul Turciei.

22 iulie – Treizeci de persoane au murit carbonizate şi alte câteva au fost grav rănite într-un accident între două autobuze şi un autoturism pe o şosea din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei.

11 iunie – Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite într-un accident rutier produs în nord-vestul Turciei. Un microbuz, care transporta persoane la o nuntă, a intrat în coliziune cu un camion în districtul Dursunbey din Balikesir.

3 mai – Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte 12 au fost rănite într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei. În accident au fost implicate mai multe vehicule: un autocar, un microbuz şi o autocisternă.

31 martie – Un autocar care transporta muncitori a căzut într-o râpă în sudul Braziliei, iar 10 persoane au murit şi 21 au fost rănite. Accidentul a avut loc pe un drum în apropiere de Sapopema, oraş situat la 300 de km de Curitiba, capitala statului Parana.
20 martie – Şase persoane au murit şi 26 au fost rănite după ce un autovehicul a intrat în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării.

18 martie – Nouă persoane au murit în statul american Texas, după ce un băiat de 13 ani, care conducea un pick-up, a intrat frontal într-o camionetă în care se afla şi o echipă universitară de golf. Poliţia locală a informat că şase jucători de golf de la Universitatea Southwest (New Mexico) şi antrenorul lor şi-au pierdut viaţa în accident. Adolescentul de 13 ani şi tatăl său de 38 de ani au murit şi ei.

30 ianuarie – Nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-un carambol provocat de un şofer care a ignorat culoarea roşie a semaforului, intrând în coliziune cu alte cinci autovehicule, în oraşul Las Vegas (statul Nevada, vestul SUA


Comentarii