Fenomenele extreme fac ravagii: grindina a lovit mortal un copil!

Fenomenele extreme fac ravagii: grindina a lovit mortal un copil!
Vremea a luat-o razna în toată lumea și fenomenele extreme fac ravagii. După ce multe țări au avut parte de temperaturi exagerat de ridicate, acum au loc furtuni puternice, care conduc chiar la tragedii. Un copil de doar un an a fost prins de grindină, iar ce a urmat întrece orice imaginație.

Copil ucis de grindină
O furtună puternică a avut loc în Spania, după ce vremea a fost tot mai ciudată în ultima vreme. Timp de 10 minute au căzut bucăți mari de gheață, care au atins chiar și diametrul de 10 centimetri. Grindina a făcut ravagii: a distrus acoperișuri, mașini, a doborât cablurile de alimentare și a spart geamurile caselor.

Un copil în vârstă de 1 an și 8 luni a murit în Spania, după ce a fost lovit în cap de grindina imensă. Acesta a murit la scurt timp după furtună, deși a fost dus de urgență la spital. Rănile au fost mult prea mari, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru micuț. Familia este răpusă de durere și nu poate accepta ideea că micuțul nu mai este.

„Grindina a căzut doar 10 minute, dar au fost 10 minute de teroare”, a declarat consilierul Carme Vall pentru un post de radio local.

Președintele Cataloniei, Pere Aragones, a descris accidentul drept o „tragedie” de proporții și spune că nu s-a mai întâmplat așa ceva de mai bine de 20 de ani. Pagubele provocate de furtună au fost extrem de mari, iar pompierii susțin că au primit numeroase apeluri de la oamenii care cereau ajutor.
Locuitorii Cataloniei erau disperați și mulți dintre aceștia au fost și loviți de Bucățile de gheață. O mulțime de oameni au ajuns la spital cu răni și vânătăi provocate de fenomene extreme. Mai exact, 50 de oameni au solicitat ajutor, după ce vremea rea i-a prins neadăpostiți sau le-a distrus mașinile.

Comentarii