El este Gigel, tatăl din Vaslui care și-a omorât fiul de 14 ani la tăierea porcului. Acum s-a aflat ce a făcut bărbatul după ce l-a înjunghiat pe Andrei

El este Gigel, tatăl din Vaslui care și-a omorât fiul de 14 ani la tăierea
porcului. Acum s-a aflat ce a făcut bărbatul după ce l-a înjunghiat pe Andrei

Bărbatul și-a ucis băiatul de doar 14 ani, într-un atac de furie. Noi detalii ies acum la iveală.

Un adolescent a fost ucis de tatăl său chiar în momentul în care se pregăteau să taie porcul. Andrei era orfan de mamă și abia revenise în grija tatălui, deși autoritățile știau că bărbatul este alcoolic și agresiv.

În momentul în care și-a înjunghiat fiul, Gigel Manta era atât de beat, încât nu a realizat că Andrei este mort.

Adolescent de 14 ani, ucis de tatăl său

Gigel Manta și-a înjunghiat fiul, în timp ce tăiau porcul. Bărbatul l-a luat la bătaie pe Andrei pentru că nu i-ar fi adus ceva ce îi ceruse, iar într-un moment de furie, l-a înjunghiat pe adolescent cu cuțitul care era pregătit pentru tăierea porcului.

Lama ascuțită i-a atins băiatului un vas de sânge important, moment în care s-a instalat șocul hemoragic.
Cadrele medicale au făcut tot ce le-a stat în putință să îl salveze pe Andrei, însă băiatul s-a stins sub privirile surorii sale.

Andrei a fost în grija statului

Andrei se întorsese recent la părintele lui, după ce, în vară, fusese în grija autorităților, în urma unei bătăi la care a fost supus de tatăl său. Băiatul se adresase singur instituției, după ce nu a mai putut rezista chinului de acasă. Andrei era sigur că autoritățile îl vor apăra de agresor, însă tatăl a cerut ca fiul lui să se întoarcă acasă, așa că în urma unui raport, s-a considerat că totul este bine și Andrei se poate întoarce la familia sa, potrivit vremeanouă.ro

Revoltă în Vaslui, în urma decesului lui Andrei

Tot județul Vaslui este revoltat, după ce autoritățile l-au înapoiat pe Andrei tatălui alcoolic și agresor. Andrei a lăsat un gol în sufletele apropiaților, care îl laudă și spun cât de cuminte și muncitor era.

„ Ferească Dumnezeu să ajungi pe mâna instituțiilor statului român. Dacă Andrei a cerut ajutorul Protecției Copilului, vă dați seama că el în instituția asta și-a pus ultima speranță? L-au dat înapoi călăului și s-au spălat pe mâini. Nu le-a păsat. Vai de conștiința lor! Era un băiat inteligent, cu potențial. Era marcat de suferință, dar avea puterea să se realizeze. Știu bine asta. Indiferența Protecției Copilului l-a ucis, nu alcoolicul cuțitar. Drum bun către îngeri, Andrei”, a fost reacția unui cadru didactic de la clasa unde a învățat Andrei Manta.

“ Nu este vorba că era beat acum, aceasta era starea lui mereu. Nici dacă se trezește nu e alt om, că nu are niciun fel de suflet. E ca un animal. Cum să lași un copil cu asemenea om? Nu muncea nicăieri. Umbla cu căruța cu cal, pe la unul, pe la altul, atât făcea. Ce câștiga, el bea. Tremura copilul acesta când știa că trebuie să apară taică-său acasă. Sunt foarte supărată pe cei de la Primărie, că puteau să vadă de acest copil. Poate nu și-au dat seama, dar nu e o scuză. De asta ești în slujba statului, să faci asistență socială, să ai grijă de copiii aflați în situații de risc”, a mai comentat o vecină a familiei lui Andrei.

Comentarii