Doliu în lumea muzicii populare. Un celebru artist s-a stins din viață
Este doliu în România după moartea unui artist de muzică populară. Fanii, dar și familia unui îndrăgit cântăreț de muzică populară îl plâng pe acesta.
Este doliu în lumea muzicii după ce un artist a murit la vârsta de 85 de ani. Cântărețul suferea de o boală cronică. El a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de doine bănățene din țară, iar muzica lui a ajuns să fie ascultată și apreciată de mulți români.
A pierit unul dintre cei mai cunoscuți rapsozi populari din Banat. Avea vârsta de 85 de ani, iar muzica lui a fost apreciată de o țară întreagă. Cântărețul de muzică populară este plâns acum de familie și de cei care îi ascultau muzica.
Fanii artistului sunt în doliu
Iosif Ciocloda a murit. Bărbatul avea 85 de ani și a murit din cauza unor probleme mari de sănătate, având o boală cronică.
Artistul era supranumit „Marea voce a Banatului de Munte”. El va fi înmormântat vineri, pe data de 16 decembrie, în localitatea Mehadica din Caraș-Severin, zonă în care și-a petrecut aproape toată viața.
Iosif Ciocloda s-a născut pe data de 1 octombrie 1937, în satul Borlovenii Vechi din comuna Prigor. Încă de când era copil, el a fost remarcat pentru vocea plăcută pe care a avut-o și a ieșit mereu în evidență la serbările de la școală, unde mereu a luat primul loc.
Multă lume îl întreba de unde a moștenit acest talent, iar el spunea că mama lui are o voce superbă și era cunoscută în toată zona ca cea mai bună bocitoare. Vocea lui l-a impresionat taragotistului Iosif Milu, care mereu ajungea acasă cu ocazia Rugii de la Mehadica şi care dorea să-l ducă pe tânăr la Ansamblul „Ciocârlia” din Bucureşti, doar că situația lui familială nu i-a permis să părăsească satul natal.
A activat ca solist de muzică populară din anul 1962, dar a debutat abia în anul 1970, cu ajutorul Orchestrei Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, care a fost condusă de regretatul Guţu Gore. În perioada anului 1970, el a realizat prima emisiune la TVR.
De la „Reşiţeana” a plecat, în anul 1972, la Ansamblul „Semenicul”. Cu ansamblu a ieșit pentru prima dată peste hotare, a ajuns în Elveţia, apoi s-a dus în Anglia, Danemarca, Suedia, Italia, Belgia, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie. El a mai colaborat cu Ansamblurile „Cindrelul” din Sibiu, „Ţarina” din Turda, precum şi cu orchestrele din Arad, Oradea şi Cluj-Napoca.
De altfel, Iosif Ciocloda a mai fost angajat și la „Doina Banatului” în anul 1976, iar aici la avut dirijor pe Laci Perescu. A continuat turnee în România și a participat la o mulțime de festivale importante.
Comentarii
Trimiteți un comentariu