Armata Română, îndoliată! A murit un mare erou de război!

Armata Română, îndoliată! A murit un mare erou de război!

În ultima vreme au plecat dintre noi persoana celebre, care au lăsat în urmă o adevărată istorie și multă suferință. Aflăm acum că ne-a părăsit o mare legendă, un veteran de război, care a supraviețuit unora dintre cele mai mari lupte ale țării noastre.

A murit Mircea Caragea

O altă veste tristă zdruncină întreaga Românie. Statul Major al Forțelor Navale anunță cu regret decesul lui Mircea Caragea, cel mai longeviv marinar militar și ultimul veteran de război al Forțelor Navale. Acesta a scris istorie și va rămâne în amintirea tuturor ca un erou.

Dintr-un comunicat de presă aflăm că viceamiralul în retragere Mircea Caragea a decedat în seara zilei de miercuri, la venerabila vârstă de 103 ani. Nu este precizat motivul exact al morții, dar vârsta înaintată este un răspuns clar.

Colegii de breaslă îi mulțumesc eroului pentru fiecare intervenție, pentru fiecare luptă la care a luat parte pe front. Echipa a transmis condoleanțe pentru familia îndoliată și a amintit câteva dintre reușitele maestrului.

”În numele echipajului Forţelor Navale, cu profund regret, şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, transmite condoleanţe familiei îndoliate şi, totodată, îşi exprimă recunoştinţa pentru importantele servicii pe care le-a adus ţării noastre tânărul locotenent Mircea Caragea, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, precum şi pentru vitejia şi spiritul său de sacrificiu de care a dat dovadă în cariera sa militară, la bordul navelor militare şi în alte structuri ale Marinei Regale Române”, se arată în comunicat.

Mircea Caragea s-a născut pe 18 ianuarie 1919, în comuna Șelari, județul Dâmbovița. A mers pe front încă de la 11 ani și de atunci a luptat pentru patrie fără încetare. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Caragea a participat la numeroase acțiuni de luptă. A fost ambarcat, succesiv, la bateria de coastă ”Vulturul” și la bordul distrugătoarelor ”Mărăști” și ”Regina Maria”. A fost decorat de Regele Mihai I al României cu “Steaua României” şi Ordinul “Coroana României”.

Comentarii